Smeds opskrift: Langtidshævet Pizza dej

Langtidshævet Pizza dej

  Opdateret: 19-07-2017
Til 4 pizzaer

2 dl Vand.
2 dl øl.
Ca. 600 gr. mel tipo 00.
Eller 500 gr. tipo 00 og 100 gr. durum mel.
Gær på størrelse med en ært.
15 gr. salt.
Smeds opskrift: Langtidshævet Pizza dej
Gæren opløses i væsken. Tilsæt mel, salt og olivenolie. Bland dejen sammen og ælt meget grundigt i 10-15 minutter til den føles smidig og elastisk. Lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i 18 timer. Når dejen er hævet kan den deles i 4-5 boller, og opbevares indpakket i film på køl indtil den skal bruges.

Tryk dejen ud til en tynd pizza.

Bages i ca. 10 min. på nederste rille uden varmluft i en forvarmet ovn ved 250 grader på en forvarmet pizza sten, endnu bedre i en pizzaovn eller på en forvarmet pizza sten på Weber grillen.

En ægte Italiensk pizza er meget tynd og ikke overdænget med fyld.
Smeds opskrift: Langtidshævet Pizza dej