Smeds opskrift: Groft rubrød med surdej.

Groft rubrød med surdej.

  Opdateret: 14-02-2016
Til 2 rugbrød
8 dl hele flækkede rugkerner (Amo).
19 dl groft rugmel (Amo).
12 dl hvedemel.
250 gr. hørfrø.
250 gr. solsikkekerner.
3 spk. groft salt.
200 gr. surdej.

Har du ingen surdej er opskriften her.
Smeds opskrift: Groft rubrød med surdej.
Surdej med salt opløses i 1 1/2 l lunken vand. Derefter tilsættes 8 dl hele flækkede rugkerner, 3 dl groft rugmel og 12 dl hvedemel. Det hele røres (med hånden) og hæver 12-24 timer (ikke for varmt).

Der tilsættes 1/2 l lunken vand og 900 gr. groft rugmel (konsistensen som stiv kold havregrød), der tilsættes hørfrø og solsikkekerner efter behag. Dejen fordeles i 2-3 smurte sandkage forme, hæver 2-5 timer og bager 1 1/2 time på risten i nederste rille ved 200 grader. Pensles med olie før og efter 45 min bagning.

Husk at tage 200 gr. surdej fra, der drysses med 3 spk. groft salt. Surdejen kan holde sig ca. 4 uger på det koldeste sted i køle-skabet.
Smeds opskrift: Groft rubrød med surdej. Smeds opskrift: Groft rubrød med surdej.