Smeds opskrift: Grove burgerboller.

Grove burgerboller.

  Opdateret: 15-02-2016
12 stk. Grove burgerboller med rugmel og havregryn.
5 dl lunkent vand
50 g gær
2 tsk sukker
2 tsk salt
4 spsk olie
2 æg
150 g rugmel
100 g havregryn
600 g hvedemel
Sesamfrø til pynt
 
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt herefter salt, sukker, olie og æg. Tilsæt rugmel og havregryn og herefter hvedemelet lidt ad gangen. Ælt godt igennem og lad hæve i 1 time.

Slå dejen ned og form til 12 boller. Pres disse flade og lad dem hæve på bagepladen i yderligere 30 minutter.

Tænd ovnen på 200º varmluft. Pensl bollerne med vand og drys med sesam- eller hørfrø.

Bag ca. 12 minutter, til de er gyldne.