Smeds opskrift: Koldrøget Svinemørbrad

Koldrøget Svinemørbrad

  Opdateret: 15-02-2016
Til 1. Kg Svinemørbrad:
55 gram salt.
5 gram nitrit salt (kan udelades).
1 tsk. Sukker.
½ tsk. Sort peber.
Smeds opskrift: Koldrøget Svinemørbrad
Svinemørbraderne afpudses for fedt, sener og bi-mørbrad.
Bland krydderierne og fordel det godt over kødet, vakuumpak, eller pak mørbraderne i poser og salt dem i 2 døgn i køleskabet, vend poserne en gang i døgnet.
Udvand kødet i ca. 2 timer på køl, og tør det derefter i køleskabet, 3-4 døgn dækket med et viskestykke.
Koldrøges 30-48 timer efter smag.

Anvendes som pålæg og serveres med røræg.
Smeds opskrift: Koldrøget Svinemørbrad Smeds opskrift: Koldrøget Svinemørbrad