Smeds opskrift: Koldhævet pizzadej med tørgær.

Koldhævet pizzadej med tørgær.

  Opdateret: 16-07-2020
Til 4 pizzaer.
2 dl Øl
(hvis du udskifter øl med vand, tilsættes et lille drys sukket)
2 dl Vand
600 gr. Typo 00 mel
1/2 tsk. Tørgær
15 gr. salt
Lidt olivenolie
Smeds opskrift: Koldhævet pizzadej med tørgær.
Rør 400 gr. af melet, tørgær og den kolde væske sammen på røremaskinen, lad det hvile i ca. 30 min.

Tilsæt resten af melet blandet med salt og rør dejen På maskinen i 15 min.

Smør en skål med olivenolie, form en kugle af dejen, læg den i skålen og smør dejen med olivenolie og dæk skålen med film.

Lad dejen hæve et køligt sted 24-72 timer afhængig af meltypen.

2-3 timer før dejen skal bruges formes boller på ca. 230-250 gr., smør med olivenolie og pak i film og Lad bollerne hæve ved stuetemperatur.

Form pizzaerne med hænderne og IKKE med kagerulle. Smør med tomatsauce, tilføj fyld og mozzarella ost.

Bages i pizzaovn, på grill eller i ovn ved minimum 275°.