Smeds opskrift: Koldhævet pizzadej med tørgær.

Koldhævet pizzadej med tørgær.

  Opdateret: 16-06-2025
Til 6 pizzaer.
200 gr Øl
(hvis du udskifter øl med vand, tilsættes et lille drys sukker)
390 gr Vand
900 gr. Typo 00 mel
0,5 gr. (1/4 tsk.) Tørgær
27 gr. salt
Lidt olivenolie
Smeds opskrift: Koldhævet pizzadej med tørgær.
Rør 500 gr. af melet og den kolde væske sammen på røremaskinen, lad det hvile i ca. 30 min.

Tilsæt resten af melet blandet med tørgær, rør dejen På maskinen i ca. 15 min., tilsæt salt de sidste minutter.

Smør en skål med olivenolie, form en kugle af dejen, læg den i skålen og smør dejen med olivenolie og dæk skålen med film.

Lad dejen hæve et køligt sted 24 timer.

Form 6 boller og dæk med film eller i en hævekasse og opbevar dem i køleskab 1 til 5 dage.

Dejen skal 2-3 timer hæve ved stuetemperatur før brug.

Form pizzaerne med hænderne og IKKE med kagerulle. Smør med tomatsauce, tilføj fyld og mozzarella ost.

Bages i pizzaovn, på grill eller i ovn ved minimum 275°.
Smeds opskrift: Koldhævet pizzadej med tørgær.