Koldhævet pizzadej med tørgær. |
|||
Opdateret: 16-06-2025 | |||
Til 6 pizzaer. | |
200 gr Øl (hvis du udskifter øl med vand, tilsættes et lille drys sukker) 390 gr Vand 900 gr. Typo 00 mel 0,5 gr. (1/4 tsk.) Tørgær 27 gr. salt Lidt olivenolie |
![]() |
Rør 500 gr. af melet og den kolde væske sammen på røremaskinen, lad det hvile i ca. 30 min. Tilsæt resten af melet blandet med tørgær, rør dejen På maskinen i ca. 15 min., tilsæt salt de sidste minutter. Smør en skål med olivenolie, form en kugle af dejen, læg den i skålen og smør dejen med olivenolie og dæk skålen med film. Lad dejen hæve et køligt sted 24 timer. Form 6 boller og dæk med film eller i en hævekasse og opbevar dem i køleskab 1 til 5 dage. Dejen skal 2-3 timer hæve ved stuetemperatur før brug. Form pizzaerne med hænderne og IKKE med kagerulle. Smør med tomatsauce, tilføj fyld og mozzarella ost. Bages i pizzaovn, på grill eller i ovn ved minimum 275°. |
|
![]() | ||