Koldhævet Pizza dej |
|||
Opdateret: 16-06-2016 | |||
Til 4 pizzaer. | |
2 dl Vand. 2 dl øl. Ca. 600 gr. mel tipo 00. Eller 500 gr. tipo 00 og 100 gr. durum mel. Gær på størrelse med en ært. 15 gr. salt. |
|
Gæren opløses i den kolde væske. Tilsæt og mel, salt. Bland dejen sammen og ælt meget grundigt i 10-15 minutter til den føles smidig og elastisk. Lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i 18 timer. Når dejen er hævet kan den deles i 4-5 boller, og opbevares indpakket i film på køl indtil den skal bruges. Tryk dejen ud til en tynd pizza. Bages i ca. 10 min. på nederste rille uden varmluft i en forvarmet ovn ved 250-275 grader på en forvarmet pizza sten, endnu bedre i en pizzaovn eller på en forvarmet pizza sten på Weber grillen. En ægte Italiensk pizza er meget tynd og ikke overdænget med fyld. |
|