Smeds opskrift: Mette's Hjemelavede Is.

Mette's Hjemelavede Is.

  Opdateret: 09-11-2015
Til 4-6 personer.
4 pasteuriserede Æggeblommer.
7 spsk. Sukker.
1 tsk. Vanille eller 1 vanille stang.
1 l. Piskefløde.
150 gr. Marcipan.
100 gr. God Chokolade.
Lidt Sherry eller Portvin.
Lidt flormelis til at rulle marcipanen i.
 
Rul marcipanen til 2 tynde plader der passer i formen, læg den ene i bunden af en springform, stænk med Portvin og skær chokoladen i små stykker.

Æggeblommer sukker og vanille piskes godt sammen, fløden piskes meget stiv og vendes i blandingen, bland chokoladen i.

Halvdelen af Is massen hældes i springformen før resten af marcipanen lægges i formen, der stænkes med Sherry og resten af is massen hældes i, isen skal fryses mindst 8 timer før den tages ud af formen, vendes og serveres.