Mette's Hjemelavede Is. |
|||
Opdateret: 09-11-2015 | |||
Til 4-6 personer. | |
4 pasteuriserede Æggeblommer. 7 spsk. Sukker. 1 tsk. Vanille eller 1 vanille stang. 1 l. Piskefløde. 150 gr. Marcipan. 100 gr. God Chokolade. Lidt Sherry eller Portvin. Lidt flormelis til at rulle marcipanen i. |
|
Rul marcipanen til 2 tynde plader der passer i formen, læg den ene i bunden af en springform, stænk med Portvin og skær chokoladen i små stykker. Æggeblommer sukker og vanille piskes godt sammen, fløden piskes meget stiv og vendes i blandingen, bland chokoladen i. Halvdelen af Is massen hældes i springformen før resten af marcipanen lægges i formen, der stænkes med Sherry og resten af is massen hældes i, isen skal fryses mindst 8 timer før den tages ud af formen, vendes og serveres. |
|