Smeds opskrift: Tiramisu.

Tiramisu.

  Opdateret: 15-02-2016
Til ca. 8 personer.
2 bøtter a 250 g. mascarpone (Føtex)
6 pasteuriserede æggeblommer
150 g. flor melis
½ tsk. vanille sukker
1/4 l. piskefløde
3 pasteuriserede æggehvider
1 pakke. Ladyfingers
Stærk kaffe, gerne espresso
Marsala hedvin eller Amaretto likør
Mørk chokolade til drys
Smeds opskrift: Tiramisu.
Æggeblommerne piskes med flormelis til æggesnaps, mascarponen blandes i. Piskefløden piskes. Æggehviderne piskes til de er meget stive.

Flødeskum og æggehviderne vendes i mascarponen. Kiksene dyppes i kaffen og lægges i bunden af et firkantet fad eller i portionsskåle.
Likøren dryppes eller hældes forsigtigt ud over kiksene, sørg for at de er gennemvædede.
Så mascarponen og igen kiks og likør og til sidst mascarponen.

Kagen står i køleskab natten over, og inden serveringen drysses med fintrevet mørk chokolade.
Smeds opskrift: Tiramisu.