Smeds opskrift: Kransekage.

Kransekage.

  Opdateret: 22-02-2016
Curt's kransekage.
1. Kg. Odense rå marcipan.
Hviderne fra 2 små æg.
400 gr. flormelis.
 
Marcipanmassen skæres i små stykker og blandes med flormelis, bland med de letpiskede æggehvider og ælt indtil flormelisen er fordel og massen klister lidt.

Rul dejen til ca. 1 cm. tykke stænger og skær stængerne i længde, længden på hver ring skal øges med ca. 1,5 cm. Saml og form ringene forsigtigt og placer dem på bagepapir.

Bages ved 225 grader i ca. 8 til 10 minutter på midterste rille. Hvis din ovn giver meget undervarme placeres en ekstra plade lige under. Hold øje med farven på ringene de sidste minutter af bagetiden, så snart kransekagen bliver brun en den bagt færdig.

Lad ringene køle af på en rist og opbevar dem i køleskabet mindst 12 timer, før kransekagen samles med en tyk glasur af flormelis og æggehvide.

Kransekage ringene kan fryses.