Smeds opskrift: Pernod Flamberede Figner med Softice.

Pernod Flamberede Figner med Softice.

  Opdateret: 15-02-2016
Til 6 Personer
100 gr. Sukker
50 gr. Smør
1 Citron
2 Appelsiner
2 Dåser Syltede Grønne Figner
50 gr. Hakkede hasselnødder
1 dl. Pernod
1/2 l. Vanille Is
1/4 l. Piskefløde
 
Brun sukkeret i en pande, tilsæt smør og lad det bruse af, tilsæt derefter revet skal af 1 appelsin og 1 citron, hasselnødder, saften af 2 appelsiner og en citron. lad det koge ind. (denne del af desserten kan laves i forvejen)

Lad fignerne dryppe godt af og varm dem op i sukkerlagen, Pisk fløden og bland den med vanilleis, varm Pernod op i en gryde antænd den, hæld den over fignerne og server straks.