Smeds opskrift: Ungarsk Gullasch Suppe.

Ungarsk Gullasch Suppe.

  Opdateret: 15-02-2016
1. Kg Marvpibebov af okse.
1. Løg.
2 Grønne peberfrugter.
3 spsk. Svinefedt.
2 Fed Hvidløg.
2 tsk. Sød paprika.
1. Ds. Flåede tomater.
1 tsk. Kommen.
2 l. Bouillon eller vand.
2 Gulerødder.
Salt.
Peber.
 
Skær kødet fra benene og skær det i mundrette stykker. Pil løget og skær det i ringe. Befri peberfrugterne for frøstol og kerner og skær dem i tykke strimler.
Smelt fedtet i gryden og svits først løgringene, så peberfrugtstrimlerne heri. Tag det op.

Pil og knus hvidøgsfeddene og kom dem i gryden. Svits kødstykkerne i fedtstof hvidløgsblandingen og kom paprikaen i, men pas på den ikke bruner så mister paprikaen sin aroma og giver en ram smag.

Kom de flåede tomater i gryden til kødet sammen med kommen Tilsæt kødbenene og lad det helle snurre nogle minutter.

Kom løg og peberfrugt blandingen i og tilsæt bouillon eller vand. Lad suppen koge op og smag til med salt. Dæmp varmen, læg låg på gryden og lad suppen snurre ved svag varme et par timer.

Skræl gulerødder og skær dem i små terninger. Kom dem i suppen de sidste 15-20 minutter.

Fjern kødbenene og smag evt. suppen til med mere salt og server den rygende varm. byd landbrød til.