Smeds opskrift: Grundsuppe - Oksebouillon.

Grundsuppe - Oksebouillon.

  Opdateret: 15-02-2016
2½ kg Oksekød.
(Oksebryst, klump skank eller lignende).
Kraftben.
2 Gulerødder.
½ Selleri.
3 Porrer.
1 Suppevisk.
ca. 5 l. Vand. Salt.
 
Grundregler:
1. Kød og ben skal sættes over i koldt vand og bringes langsomt i kog.
2. Skummet fjernes omhyggeligt, og der tilsættes salt.
3. Kogning bør foregå sagte og uafbrudt , til suppen er færdig.
4. Vand som tilsættes for at erstatte fordamper suppe, skal være kogende.
5. Fedtet fjernes fra suppen, inden den sies.
6. Den siede suppe gives et opkog, hvorefter den hurtigt køles ned for at undgå gæring.

Kødet dækkes med vand og suppen koges som beskrevet i grundreglerne.
Efter afskumning tilsættes urterne og suppevisken.

Kogningen fortsættes ca. 4 timer, hvis der anvendes magert kød, anvendes udelukkende ben er kogetiden 8 timer.

Suppen sies derefter gennem en fin sigte eller et suppestykke, og serveres med forskellige garniturer som giver suppen navn.

Kog en stor portion grundsuppe og frys den i passende portioner.