Grove burgerboller. |
|||
Opdateret: 24-04-2023 | |||
12 stk. Grove burgerboller med rugmel og havregryn. | |
5 dl lunkent vand 50 g gær 2 tsk sukker 2 tsk salt 4 spsk olie 2 æg 150 g rugmel 100 g havregryn 600 g hvedemel Sesamfrø til pynt 1 æg til pensling |
|
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt herefter salt, sukker, olie og æg. Tilsæt rugmel og havregryn og herefter hvedemelet lidt ad gangen. Ælt godt igennem og lad hæve i 1 time. Slå dejen ned og form til 12 boller. Pres disse flade og lad dem hæve på bagepladen i yderligere 30 minutter. Tænd ovnen på 200º uden varmluft. Pensl bollerne sammenpisket æg og drys med sesam- eller hørfrø. Bag ca. 14 minutter, til de er gyldne. |
|