Smeds opskrift: Nøddekage med frugter

Nøddekage med frugter

  Opdateret: 27-02-2016
Kagedej:
200 g sukker.
250 g smør.
4 æggeblommer.
2 dl Mælk.
150 g Mel
3 tsk. Bagepulver

Marengsdej:
4 æggehvider.
300 g sukker.
2 tsk. vaniljesukker.
100 g hakkede hasselnødder.

Creme:
¼ l piskefløde.
150 g creme fraiche 18 %
2 tsk. vaniljesukker

Frugt:
Jordbær, mandarin, fersken, hindbær, blåbær, kiwi eller lignende.
 

200 g sukker og 250 g smør piskes hvid.
Heri røres:
4 stk. Æggeblommer
2 dl. Mælk
150 g. Mel
3 tsk. Bagepulver
Dejen kommes i en smurt bradepande ca. 30 x 40 cm og bages i 10 min. ved 190 grader (ved varmluft) til overfladen er fast i konsistensen. Herefter afkøles den.

Marengsdej:
4 æggehvider piskes stive.
Heri røres:
300 g. Sukker
2 tsk. Vaniljesukker
100 g. Hakkede hasselnødder

Marengsdejen kommes oven på kagen og bages yderligere 10-15 min. til marengsen er gylden i farven.

Creme:
¼ ltr. Piskefløde piskes meget stift.

Heri røres:
150 g. Creme fraiche 18 %
2 tsk. Vaniljesukker

Ovenpå cremen lægges frugter – Jordbær, mandarin, fersken, hindbær, blåbær, kiwi eller lignende.