Nøddekage med frugter |
|||
Opdateret: 27-02-2016 | |||
Kagedej: 200 g sukker. 250 g smør. 4 æggeblommer. 2 dl Mælk. 150 g Mel 3 tsk. Bagepulver Marengsdej: 4 æggehvider. 300 g sukker. 2 tsk. vaniljesukker. 100 g hakkede hasselnødder. Creme: ¼ l piskefløde. 150 g creme fraiche 18 % 2 tsk. vaniljesukker Frugt: Jordbær, mandarin, fersken, hindbær, blåbær, kiwi eller lignende. |
|
200 g sukker og 250 g smør piskes hvid. Heri røres: 4 stk. Æggeblommer 2 dl. Mælk 150 g. Mel 3 tsk. Bagepulver Dejen kommes i en smurt bradepande ca. 30 x 40 cm og bages i 10 min. ved 190 grader (ved varmluft) til overfladen er fast i konsistensen. Herefter afkøles den. Marengsdej: 4 æggehvider piskes stive. Heri røres: 300 g. Sukker 2 tsk. Vaniljesukker 100 g. Hakkede hasselnødder Marengsdejen kommes oven på kagen og bages yderligere 10-15 min. til marengsen er gylden i farven. Creme: ¼ ltr. Piskefløde piskes meget stift. Heri røres: 150 g. Creme fraiche 18 % 2 tsk. Vaniljesukker Ovenpå cremen lægges frugter – Jordbær, mandarin, fersken, hindbær, blåbær, kiwi eller lignende. |
|