Focaccia Brød |
|||
Opdateret: 31-05-2017 | |||
2 spsk olivenolie 600 g hvedemel 2 tsk groft salt 25 g gær 2 dl vand (varmt)) 2 dl øl 1/2 tsk sukker Evt. hakkede oliven Fyld: 3 spk olivenolie 1 fed hvidløg 2 spsk fint hakkede rosmarinblade |
|
Smuldr gæren, drys med sukker, og lad det det hvile i ca 5 min. Tilsæt væden, olivenolie, mel og salt. Ælt dejen i maskinen i ca. 5 min. eller i hånden i ca. 10 min, dejen skal være en smule klæbrig. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 40 min. Varm 3 spsk olivenolie op i en gryde, tilsæt et helt fed hvidløg og hakket rosmarin, tag gryden af varmen og lad det trække mens brødet hæver. Ælt evt. Hakkede oliven i den hævede dej, og fordel den i en bagepapir beklædt bradepande (ca. 30 x 40 cm). Bred dejen ud med melede hænder. Lav små huller i dejen og fordel olieblandingen uden hvidløget. Lad dejen efterhæve ca. 25 minutter. Bages i ca. 25 min. på midterste rille ved 225 grader uden varmluft. |
|