Smeds opskrift: Asparges-gratin.

Asparges-gratin.

  Opdateret: 02-11-2017
Til 2-3 personer.
1 dåse asparges.
1 dl mel.
2 dl mælk.
2 dl aspargesvand.
50 g smør.
4 æg.
1 tsk. stødt muskatnød.
Salt & peber.
Rasp.
Smeds opskrift: Asparges-gratin.
Lav en opbagning af mel, smør, mælk og aspargesvand.
Smag til med salt, peber og muskatnød.
Tag gryden af varmen og tilsæt de fire æggeblommer en ad gangen.
Æggehviderne piskes stive med en knivspids salt og vendes i massen og de afdryppede asparges blandes i.
Kom hele massen i et velsmurt gratinfad drysset med rasp og drys et fint lag rasp oven på massen.
Bag gratinen i ovnen en time ved 180-200 grader og sever straks med smeltet smør.
Smeds opskrift: Asparges-gratin.