Surbrød |
|||
Opdateret: 18-05-2019 | |||
Til 2 brød | |
Surdej: 20 gram Gær 4 dl. Kærnemælk 300 gram Sigtemel Dej: 2 dl. Vand 500 gram Sigtemel 4 tsk.Salt 2 tsk. Sukker 2 tsk. Kommen 2 dl. Hvedemel |
|
Surdej: Gæren udrøres med kærnemælken og tilsættes sigtemelet. Røres sammen og dækkes til med film, og står 12 - 24 timer er lunt sted. Dej: Surdej røres med lunkent vand. Tilsæt sigtemel, salt, sukker, og kommen. Æltes godt, med så meget hvedemel som den kan tage. Tildækkes og hæver til det dobbelte, 1 - 1½ time. Slå dejen ned, del den i 2, tryk den flad og rul den stramt, læg rullen i en form, dækkes med film og efter hæves i 45 min. Snit og pensel brødet med pisket æg. Bages på nederste rille ved 200 grader i ca. 40 min. |
|