Koldhævet pizzadej med tørgær. |
|||
Opdateret: 15-10-2024 | |||
Til 4 pizzaer. | |
2 dl Øl (hvis du udskifter øl med vand, tilsættes et lille drys sukket) 2 dl Vand 600 gr. Typo 00 mel 1/4 tsk . Tørgær 18 gr. salt Lidt olivenolie |
|
Rør 400 gr. af melet og den kolde væske sammen på røremaskinen, lad det hvile i ca. 30 min. Tilsæt resten af melet blandet med tørgær og salt, rør dejen På maskinen i ca. 15 min. Smør en skål med olivenolie, form en kugle af dejen, læg den i skålen og smør dejen med olivenolie og dæk skålen med film. Lad dejen hæve et køligt sted 24-72 timer afhængig af meltypen. 2-3 timer før dejen skal bruges formes boller på ca. 230-250 gr., smør med olivenolie og pak i film og Lad bollerne hæve ved stuetemperatur. Form pizzaerne med hænderne og IKKE med kagerulle. Smør med tomatsauce, tilføj fyld og mozzarella ost. Bages i pizzaovn, på grill eller i ovn ved minimum 275°. |
|