Rosinbrød |
|||
Opdateret: 28-05-2023 | |||
2-3 stk. | |
200 gr rosiner. 150 gr smør. 2,5 dl sødmælk . 1 dl vand fra rosinerne. 4 æg (gem en smule til pensling) 1 kg hvedemel 1 pk tørgær. 80 gr sukker. 1 tsk salt Fintrevet skal af 1 citron. ½ tsk stødt kardemomme. Sukker eller perlesukker til drys. En smule æg til pensling. |
|
Opblød rosinerne i kogende vand i ca. 15 min, sigt vandet fra og gem 1 dl. Varm smør mælk og vandet fra rosinerne op til 38 grader, og hæld det i røremaskinen. Tilsæt alle ingredienser undtagen rosinerne og rør dejen godt. Tilsæt rosinerne og rør dem i dejen. Lad dejen hæve tildækket 1 time. Slå dejen sammen og fordel den i 2 eller 3 brødforme, eller form 3 brød, som efterhæver 1 time. Bag brødene i 30 min ved 190 grader. |
|