Smeds opskrift: Koldrøget Svinemørbrad

Koldrøget Svinemørbrad

  Opdateret: 19-11-2017
Til 1. Kg Svinemørbrad:
25 gram salt.
Erstat evt, 5 gram salt med nitrit salt
1 tsk. Sukker.
½ tsk. Sort peber.
Smeds opskrift: Koldrøget Svinemørbrad
Svinemørbraderne afpudses for fedt, sener og bi-mørbrad.
Bland krydderierne og fordel det godt over kødet, vakuumpak, eller pak mørbraderne i poser og pres luften ud, ved at sænke posen i vand, salt i 3 døgn plus 1 døgn pr. cm. kød tykkelse, i køleskabet, vend poserne en gang i døgnet.
Tør kødet hængende i køleskabet, 3-4 døgn.
Koldrøges 30-48 timer efter smag.

Anvendes som pålæg og serveres med røræg.
Smeds opskrift: Koldrøget Svinemørbrad Smeds opskrift: Koldrøget Svinemørbrad