Smeds opskrift: Groft rubrød med surdej.

Groft rubrød med surdej.

  Opdateret: 01-07-2022
Til 2 rugbrød
600 gr . hele flækkede rugkerner.
1050 gr. groft rugmel.
620 gr. hvedemel.
30 gr. Mørkt maltmel (kan erstattes med hvedemel).
250 gr. hørfrø.
250 gr. solsikkekerner.
3 spk. groft salt.
200 gr. surdej.

Har du ingen surdej er opskriften her.
Smeds opskrift: Groft rubrød med surdej.
Dag 1.:
Surdej med salt opløses i 1 1/2 l lunken vand.
Derefter tilsættes 600 gr. hele flækkede rugkerner, 200 gr. groft rugmel, 620 gr. hvedemel og 30 gr, mørkt maltmel eller 650 gr. hvedemel.
Det hele røres sammen og hæver 12-24 timer (ikke for varmt).

Dag 2:
Der tilsættes 1/2 l lunken vand og 850 gr. groft rugmel (konsistensen som stiv kold havregrød), der tilsættes hørfrø og solsikkekerner efter behag.
Dejen fordeles i 2 forme, hæver 2-5 timer og bager 1 1/2 time på risten i nederste rille ved 200 grader. Pensles med olie før og efter 45 min bagning.

Husk at tage 200 gr. surdej fra, der drysses med 3 spk. groft salt. Surdejen kan holde sig ca. 4 uger på det koldeste sted i køle-skabet.
Smeds opskrift: Groft rubrød med surdej. Smeds opskrift: Groft rubrød med surdej.